Je nieuwe vriend thuis

Voeding

Omdat een pup nog in de groei is, en daarnaast veel energie nodig heeft om te kunnen spelen is het noodzakelijk om puppyvoeding te geven. Deze bevat meer energie en meer eiwitten dan voedingen voor volwassen honden. En is de grootte van de brokjes aangepast aan het gebit van de pup, wat het kauwen natuurlijk vergemakkelijkt. U krijgt natuurlijk een puppy pakket mee van ons als U de pup komt halen. Hier in zit ook een zak voer in. Besluit U toch over te gaan op ander voer dan  is het belangrijk dat de verandering in de voeding altijd geleidelijk gaat.    

 

 

Hoeveel/vaak eet een bull

Tot de leeftijd van 6 maanden worden er 4 maaltijden per dag gegeven. Naarmate de pup ouder wordt daalt het aantal maaltijden zodat vanaf de leeftijd van 6 maanden 3 keer per dag eten gegeven wordt en vanaf de leeftijd van 8 maanden nog maar 2 keer per dag een maaltijd klaar staat.  Sommige bullen eten maar 1x per dag.  Per merk verschilt de hoeveelheid, hier kunt U best iets van afwijken. Het onbeperkt beschikbaar stellen van brokjes gedurende de hele dag is sterk af te raden omdat het risico bestaat dat de pup dan te veel of juist te weinig eet Als de brokken de hele dag blijven staan zal uw bul er uit gewoonte elke keer wat van nemen en te veel eten. Het kan ook zijn dat de interesse verdwijnt en uw hond helemaal geen brokjes meer wil. En dit zijn juist de voedingstoffen die juist nodig zijn. Geef uw vriend ook geen mensen voedsel. Het is niet de bedoeling dat er te veel zoute of te zoete vulling binnen krijgen, met alle gevolgen van dien. Verder zijn er ook voedingstoffen voor menden die levens gevaarlijk zijn voor uw 4voeter.

 

 

 

 

   


Zindelijkheid.

Om een pup  zindelijk te maken is tijd nodig en oplettendheid. Bij het zindelijk maken, maken we gebruik van de natuurlijke neiging van de hond om zijn nest niet te bevuilen. Heeft de hond van jongs af aan deze neiging kunnen voldoen? Dan verloopt het zindelijk maken makkelijker dan bij een hond die zijn nestomgeving wel moest bevuilen omdat hij onvoldoende andere mogelijkheden had. De bench /slaapplaats mag niet te groot zijn omdat het geheel alleen moet dienen als slaap plaats. We moet de pup gestrekt hier in kunnen slapen.

Belangrijk is dat altijd na het eten spelen en slapen de pup even naar buiten kan. Verder leert u uw pup kennen en ziet U vanzelf wanneer hij of zij naar buiten moet. Hoe meer tijd hier in gestoken wordt en hoe consequenter U bent hoe beter het gaat.

Gewoon Volhouden.

 

Ongelukje

Als uw pup een ongelukje heeft straf niet hard maar laat even merken met een lagere stem en het woord nee dat dit niet de bedoeling is. Heeft de pup buiten de behoefte gedaan geef een beloning in de vorm van een brok en met woorden. Kies voor de duidelijkheid altijd de zelfde woorden op de zelfde toon.

 

S 'nachts

De zindelijkheidstraining houd niet op als u naar bed gaat. Het is verstandig om vooral in het begin de pup s 'nachts ook even naar buiten te doen. Maar dan geen geknuffel, s 'nachts gaan we slapen.


Gehoorzamen

Blijf de baas over de hond    
De basisprincipes voor het hebben van een gehoorzame hond      
    Voor de hond zijn de mensen in het gezin leden van de roedel. De regels in de roedel zijn dat de dominante hond de baas is en dat alle andere leden ondergeschikt zijn. Om te zorgen dat de hond zich gedraagt zoals u dat wil, is het dus belangrijk om uw hond te laten weten dat u de baas van de roedel bent. 

 

Zijn /haar naam

Het gebruik van de naam van de hond
De naam van de hond gebruikt u eigenlijk alleen op momenten waar u de aandacht van uw hond wilt trekken. Bij het geven van commando's volstaat het dus niet om enkel de naam te roepen. Mensen vergeten soms hoe belangrijk commando's zijn. Soms roepen - of zelfs schreeuwen - baasjes alleen de naam van de hond. Daarbij moet de hond dan blijkbaar zelf verzinnen dat hij moet komen ofzo? Niet zijn naam, maar het commando vertelt hem wat hij moet doen. Voorbeelden: "Ella, zit!" of "Ella, kom!" Gebruik zijn naam echter niet te pas en te onpas, want dan verliest de naam zijn waarde bij het aandacht trekken van de hond. Bovendien kan zijn naam iets heel negatiefs worden, in combinatie met bijv. het commando: "Nee!".

    
 

Consequent zijn
Belangrijk is om wat regels betreft consequent te zijn en dat alle gezinsleden zich hieraan houden. Als een hond niet op stoelen en banken mag klimmen betekent dit dat dit ook echt nooit mag. Een hond die geen duidelijke regels heeft kan erg rebels worden en gezinsleden gaan uitdagen. Sommige honden kunnen zonder duidelijke regels bovendien verward en onzeker worden als de ene keer iets wel mag en de andere keer voor hetzelfde gestraft wordt. Spreek met alle gezinsleden daarom duidelijk af wat de hond wel of niet mag, zodat vervolgens iedereen zich daaraan kan houden.

 

Belonen
Beloon goed gedrag en bestraf slecht gedrag, dit moet wel binnen proportie zijn. Met een boze stem NEE zeggen is ook straf. Of even in de gang zetten.     
Bij de opvoeding is het belangrijk om goed gedrag te belonen. Fout gedrag bestraffen mag ook, maar heeft minder effect dan het belonen van goed gedrag. Bovendien is het bij straffen cruciaal om dit enkel te doen wanneer u uw hond op heterdaad betrapt. Een hond straffen voor vernielzucht nadat u bij thuiskomst een ravage aantreft terwijl de hond in zijn mand ligt heeft niet heel veel zin. Betrappen is beter. De hond moet in alle tijden verband kunnen leggen tussen de straf en hetgeen wat hij fout heeft gedaan. Uiteraard dient de straf altijd gepast te zijn en nooit met de te handen gebeuren. Uw handen zijn namelijk ook de handen die hem vertrouwen geven en hem aaien. De hond mag dan ook in geen geval bang worden van uw handen. Stuur uw hond ook nooit uit boosheid naar zijn mand. Zijn mand is zijn slaapplaats en zijn eigen, veilige plekje. Wilt u hem onverhoopt toch ergens heen sturen, doe dat dan naar een plek die niet zo belangrijk is, de gang bijvoorbeeld de gang.

Soorten beloningen
Beloningen kunnen met een hondenkoekje of een hondenbrokje gebeuren, maar kan ook met een aai of woorden als 'braaf' of 'goed gedaan' gegeven worden. Belangrijk is ook hier weer om op het juiste moment de beloning te geven, zodat de hond een verband legt met hetgeen wat hij goed heeft gedaan en de beloning die daarop volgt.door associatie met het lekkers, door de hond ook als beloning gezien worden.